Hogyan célszerű mosógépet választania?

Az általános vélekedéssel ellentétben, nem elég csupán egy mindentudó mosógépet megvenni, a megfelelő tervezés is nagyon fontos feladat. Ennek hiányában már a beszerelésnél gondok adódhatnak. Ha szeretne jól dönteni, az alábbi kérdések megválaszolásával jelentősen leszűkítheti a szóba jöhető termékek körét.

Mosógép választás

  • Hány főre szokott mosni és milyen rendszerességgel teszi ezt? A mosási kapacitást ennek a szempontnak a figyelembevételével kell megadnia. A legnagyobb gépek körülbelül 8 kg ruha mosására képesek.
  • Hova tervezi a mosógép helyét? Sokan hibáznak akkor, amikor nem gondolnak arra, hogy a mosógépnek bizony megfelelő helyre is szüksége van.
  • Mennyire energiatakarékos a mosógép? Bár az energia- és víztakarékos gépek némileg drágábbak lehetnek, a számlák tekintetében gyorsan visszahozzák az árukat.
  • Mekkora a mosógép zajszintje? A modern mosógépek manapság már az éjszakai használatot is lehetővé teszik, anélkül, hogy felkeltenék a ház lakóit.
  • Milyen speciális funkciói vannak? Egyes gépeknek különféle funkciója lehet: szárítás, késleltetett indítás, automatikus mennyiség szabályozás vagy ruha zuhanyoztatás.

Ha a vásárlás előtt végig megy ezeken a pontokon, könnyebben elkerülheti az általános buktatókat.