A megfelelő számítógép kiválasztása

A számítógép választása elég nehéz feladat, sok szemponton alapul, főleg egy nem hozzáértő személynek.

Az elején jó eldönteni, hogy milyen használatra és milyen opcióknak kell megfelelnie. Például tanuláshoz, vagy munkához célszerűbb a laptop vásárlása, ugyanis az mobilis, bárhova magunkkal vihetjük. A notebook hátránya viszont, hogy az akkumulátor nem örökéletű, ezért hosszabb munkavégzéskor érdemes konnektor közelében lenni.

Kisgyermeknek elég lehet egy egyszerűbb PC, mely olcsóbb is, viszont egy kamasznak, aki több mindenre, és komplikáltabb dolgokra fogja használni, illetve egy mobilisan dolgozó felnőtt számára is, jobb számítógépre van szükség. Ez árban drágább, tudásban jobb, viszont hosszú évekre biztos befektetés, és természetesen nem idegőrlő, hiszen egy gyengébb gép esetében lassan, akadozva működnének a komolyabb programok, amik jelentősen megnehezítenék a munkát.

Az előbb említett eseteken kívül, mint otthoni használatra, családi gépnek megfelelőbb egy gépházas asztali számítógép. Ebben az esetben elég nagy a választék, fontos a processzor kapacitása, erős videokártya és az alaplap mérete. Ez sok dologtól függhet, így ha nem vagyunk szakértőek a dologban, érdemes egy szaküzletben, hozzáértő dolgozó véleményére hagyatkozni.

Amennyiben nem csak gépezésre, hanem filmnézésre használnánk a gépet, úgy érdemes nagyobb és szebb felbontású monitort vásárolnunk, vagy esetleg egy kivetítőt, mely garantálja a mozi élményt is.