Mi is az a linképítés és miért fontos?

Akár új az ön számára a linképítés, akár pedig csinálja már egy ideje, biztosan találni fog hasznos információt a következőkben.

Amennyiben Ön minőségi prémium linképítést szeretne, érdemes megtekinteni a linken lévő oldalt.

A SEO és a linképítés állandó változásban van, és korunkban nagyon fontos ennek a magas színvonalon történő művelése. Elengedhetetlen a téma mély értése és a magas minőségű kampányok létrehozása, ha fel akarjuk venni a versenyt és boldogulni akarunk online.

SEO és a linképítés

A linképítés egy olyan folyamat, amikor más weboldalakon elhelyezett hiperlinkek a saját oldalunkra hivatkoznak. A keresőmotorok linkeket használva térképezik fel a webhelyeket.

Több féle technika által lehet linket építeni, különböző nehézségi fokozatokban, azonban a SEO szakma egyetért abban, hogy ez a legnehezebb rész a munkájukban. Sokuk a legtöbb idejüket a minőségi munkának szentelik.

Miért fontos?

Annak érdekében, hogy megértsük a linképítés fontosságát, meg kell ismernünk az alapjait a link létrehozásának. Illetve, hogy hogyan látják és értelmezik a keresőmotorok a linkeket.

Két alapvető módja van annak, ahogy a keresőmotorok linkeket használnak:

  1. Új weboldalakat fedeznek fel
  2. Eldönteni, hogy egy oldal hol legyen rangsorolva a keresési eredményeikben

Miután a keresőmotorok feltérképezték az oldalakat, kinyerhetik az oldalak tartalmát és hozzáadhatják az indexükhöz. Így eldönthetik, hogy megfelelő e az oldal minősége ahhoz, hogy a az adott kulcsszavak jó besorolást kapjanak. Amennyiben ezt eldöntötték, utána megnézik az adott oldalra mutató linkek számát, és a minőségét a felhasznált oldalaknak. Összefoglalva, minél jobb minőségű oldalakat használunk fel a linkek elhelyezéséhez, annál jobb értékelést fog kapni a linkelt weboldalunk.

Prémium linképítés

A Google gondolata kezdetben, ebben az ügyben az volt, hogy ha egy oldalra nem mutat sok link, akkor nem is érdemli meg a jó besorolást. Majd rájöttek, hogy ez könnyen manipulálható, és aktívan keresik, hogy milyen oldalak próbálják nem kiérdemelten fellendíteni egy oldalt a linkjeikkel, ezért figyelik a weboldalak minőségét, ahol el vannak helyezve a linkek.