Megnövelhető a porszívó motor élettartama

Senki sem örül annak, ha valamelyik háztartási eszköze meghibásodik. Egy porszívó esetében ez legtöbbször a motor kapcsán következik be, ami képes jelentősen túlmelegedni, főként a forró nyári napokon vagy túlterhelés következtében. Szerencsére gyakran sikerül egy kisebb alkatrész leváltásával orvosolni a kellemetlenséget, viszont abban az esetben, ha a motor leégett, sajnos mindenképpen cserélni kell azt.

Porszívó motor

Ez a probléma sokszor megelőzhető lenne a porszívó körültekintő használatával. Figyeljünk rá,hogy a megtelítődött porzsák és a motorfilter helyébe mindig időben tegyünk újat, ne várjuk meg, hogy az eszköz erőlködni kezdjen. Ennek az elmulasztása esetén a gépünkbe felszívott por úgy viselkedik, mint egy finom csiszolópapír és elkezdi koptatni a forgó alkatrészeket. Ügyeljünk arra is, hogy a használat során tíz- húsz perc elteltével hagyjuk kicsit pihenni a porszívónkat.

Porszívó vagy takarítógép motor alkatrész ebben a webáruházban vásárolható meg!

Ha mégis megtörténne a baj, akkor egy szakember bevonásával könnyen megállapítható annak a forrása. Megesik, hogy elég a csapágyakat leváltani, viszont az is megtörténhet, hogy nem éri meg javíttatni a a háztartási gépet, mert az magasabb költséggel járna, mint egy új porszívó motor megvásárlása. Abban az esetben, ha a csere valóban indokolttá válik, keressük ki a porszívó alkatrészekkel foglalkozó webáruház kínálatában a gépünk típusszámának megfelelő elemet. Számos porszívó márka kínál univerzális megoldást, az általuk forgalomba helyezett kellékek több terméktípussal is kompatibilisek. Az adott motor leírásánál minden egyéb információt megtalálunk. A cserét követően igyekezzünk megóvni az eszközünket, hogy sokáig tudjon segíteni minket a háztartási munkák elvégzésében.